Finanțator principal
Știri
Com'ON Café: Reghinul vrea mâncare de calitate în școli și un muzeu al industriei locale

În discuții, unul dintre subiectele recurente a fost circulația: de la necesitatea scoaterii traficului greu din oraș până la problema ambuteiajelor în jurul școlilor, s-au menționat aspecte atât infrastructurale cât și legate de atitudinea cetățenilor. O altă temă a fost curățenia, unde iarăși s-a pus și problema colectării selective sau ridicării deșeurilor, dar și a necesităii de educare a populației.
În ceea ce privește lipsurile sau necesitățile legate de tineret, iarăși găsim o varietate de propuneri: mâncare de calitate la chioșcurile din incinta școlilor, locuri de joacă pentru copii, sprijinirea tinerilor meșteri sau dotarea bibliotecii cu cărți utile pentru tineret. Printre proiecte specifice pe care și-ar dori reghinenii au fost menționat un muzeu al industriei locale, al viorii sau reînvierea tradiției de fabricarea berii în Reghin.

Ideile, propunerile formulate în aceste discuții vor fi transmise și factorilor de decizie. La Reghin însă participanții au putut primi câteva răspunsuri instante de la Crina Slev, consiliera primarului, care a participat și ea la discuții. Slev a precizat că o parte dintre proiectele sau lucrările pe care le-au menționat cetățenii sunt deja în desfășurare sau planificate, de exemplu, introducerea cablurilor în subteran în centru va fi realizat în curând.Evenimentul Com’ON Café din Reghin a fost organizat de Grupul PONT și Fundația Comunitară Mureș.

Evenimentul face parte dintr-un șir de consultări în mai multe orașe românești și se desfășoară în cadrul proiectului Com’On România, susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Com
Sursa: /
Data: 8 noiembrie 2017
Mai multe știrivezi toate
 • Noaptea Albă a Cititului în Parc, promovarea voluntariatului - ideile tinerilor sătmăreni pentru orașul lor
  Noaptea Albă a Cititului în Parc, promovarea voluntariatului - ideile tinerilor sătmăreni pentru orașul lor
  19 mai 2018
  Tinerii țin și de curățenia orașului: ar organiza și s-ar implica în campanii de ecologizare, și consideră că un lucru foarte simplu, dar important pe care îl pot face ei înșiși este păstrarea curățeniei.
 • Apel de participare la Zilele Capitalelor Tineretului, ediția primăvară 2018
  Apel de participare la Zilele Capitalelor Tineretului, ediția primăvară 2018
  9 mai 2018
  Eveniment de închidere al proiectului Com’On România București, 29-30 mai 2018, Centrul Cultural Sportiv Studențesc Tei
 • Ce pot face eu pentru Bacău? O nouă consultare în cadrul RESTART
  Ce pot face eu pentru Bacău? O nouă consultare în cadrul RESTART
  30 aprilie 2018
  Este foarte accentuată dorința tinerilor din Bacău de a face voluntariat în mai multe domenii. Dacă în primele discuții s-au prezentat nemulțumiți de aspectul orașului, mulți dintre ei au și spus că s-ar implica în acțiuni de plantare de copaci, programe de ecologizare, chiar și reabilitarea clădirilor vechi.