Finanțator principal
Știri
Ce-și doresc tinerii din Baia Mare? Ștrandul municipal, piste de biciclete, centru de tineret printre cele mai discutate subiecte

În dezbaterile în grupuri mici au existat unele subiecte care au fost discutate în aproape toate grupurile. În primul rând, tinerii au subliniat necesitatea unui centru de tineret mai mare/mai bine dotat pentru activități, dar au menționat și insuficiența activităților pentru tineri în general. Alte centre, de exemplu de sport, artistic sau de prim ajutor au fost de asemenea discutate.

Reabilitarea ștrandului municipal a fost un alt subiect des menționat. Curățenia, ecologizarea au fost prezente sub mai multe forme: lipsa curățeniei în oraș, prea puține coșuri de gunoi sau poluarea râului Săsar. 

Printre ideile ce au atins subiectul transportului în comun găsim asigurarea gratuității pentru elevi și studenți, accesibilitatea transportului public, dar foarte mulți au evidențiat necesitatea construirii pistelor de biciclete și nevoia bicicletelor de închiriat, amplasate în locurile publice.



Tinerii au mai spus că le lipsesc festivaluri, activități în aer liber, și au încurajat regândirea Sărbătorii Castanelor. Lipsa educației sexuale a fost un subiect interesant, discutat în două dintre grupuri. 

„De multe ori avem lipsă de comunicare față de profesori, care de obicei nu sunt implicați în evenimente extrașcolare. Ar fi bine să se implice că astfel ne-ar putea cunoaște mai bine, și să înțeleagă unele nevoi de-ale noastre” – a spus unul dintre tineri la podiumul de la sfârșitul evenimentului, unde oricine poate să-și împărtășească ideile public. A mai fost prezentată ideea de a valorifica istoria orașului Baia Mare ca oraș minier, și promovarea muzeelor prin activități care să stârnească interesul tinerilor. 

La Com'ON Café au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice: primarul Cătălin Cherecheș și  Krizsanovszki Enikő, director adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Maramureș,  au participat și ei la discuțiile între tineri. 



Com'ON Café din Baia Mare a fost organizat de Grupul PONT, FONT - Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, Liga Studenților "Pintea Viteazul", Asociația Mansio și Municipiul Baia Mare.

Consultările Com'ON Café au loc în diferite orașe, iar ideile formulate sunt centralizate și transmise și factorilor de decizie. Scopul evenimentelor Com’ON Cafe, din cadrul proiectului Com’ON Romania este de a demara gândire comună, mobilizarea tinerilor și pornirea unui proces de implicare civică al acestora.

Com’On România este susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Ce-și doresc tinerii din Baia Mare? Ștrandul municipal, piste de biciclete, centru de tineret printre cele mai discutate subiecte
Sursa: /
Data: 15 ianuarie 2018
Mai multe știrivezi toate
  • Am ajuns la peste 350 de tineri prin Caravana CIVIT!
    Am ajuns la peste 350 de tineri prin Caravana CIVIT!
    14 aprilie 2019
    Caravana CIVIT a ajuns între 1 și 11 aprilie în Botoșani, Buzău, Slobozia, București, Râmnicu Vâlcea, Deva, Sfântu Gheorghe și Baia Mare.
  • CIVIT la Baia Mare
    CIVIT la Baia Mare
    12 aprilie 2019
    Am ajuns la ultima stație a caravanei CIVIT la Baia Mare.
  • Penultima stație din Caravana CIVIT
    Penultima stație din Caravana CIVIT
    11 aprilie 2019
    Cafeneaua CIVIT a avut loc la Sfântu Gheorghe.