Finanțator principal
Știri
Ediție specială Com'ON Café@Bacău la Summitul Tinerilor

Participanții au sosit din Bacău și din alte părți ale țării, de exemplu Roman, Suceava, București, Timișoara, Sibiu. La eveniment, au discutat în grupuri mici despre ce îi scoate din sărite în orașul lor, ce le lipsește, respectiv ce ar face dacă ar fi ei primari.

Printre problemele menționate de aproape toți, indiferent de orașul de proveniență a fost lipsa curățeniei, lipsa de comunicare cu tinerii într-o formă sau alta, neimplicarea comunității sau lipsa pistelor de biciclete.

La partea de ce îi scoate din sărite, tinerii au menționat, de exemplu, starea drumurilor (Roman), nefolosirea casei de cultură (Sibiu), tăierea spațiilor verzi pentru realizarea parcărilor – care nici așa nu sunt destule (Bacău), sau aglomerația din București. S-a discutat și despre finanțarea exagerată a bisericilor, probleme din sănătate – starea spitalelor din anumite orașe, lipsa de medici, sau anularea ConnectFest din Bacău.

Printre dorințele tinerilor găsim un centru sau hub pentru tineret, unde tinerii pot să se întâlnească, să se cunoască și să schimbe idei, promovarea turismului sau chiar investiția în festivaluri.

Consultările, organizate de către Grupul PONT au loc în diferite orașe, iar ideile formulate sunt centralizate și transmise și factorilor de decizie. Scopul evenimentelor Com’ON Cafe, din cadrul proiectului Com’ON Romania este de a demara gândire comună, mobilizarea tinerilor și pornirea unei proces de implicare civică al acestora.

Com’On România este susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Ediție specială Com
Sursa: /
Data: 9 noiembrie 2017
Mai multe știrivezi toate
 • A pornit caravana CIVIT!
  A pornit caravana CIVIT!
  1 aprilie 2019
  Între 1 și 11 aprilie, Cafeneaua CIVIT se organizează în 8 orașe din România.
 • Lansăm CIVIT – un program pentru tineret, împreună cu Direcții Județene de Sport și Tineret
  Lansăm CIVIT – un program pentru tineret, împreună cu Direcții Județene de Sport și Tineret
  6 martie 2019
  Platforma CIVIT se realizează sub egida programului Com’ON România.
 • Noaptea Albă a Cititului în Parc, promovarea voluntariatului - ideile tinerilor sătmăreni pentru orașul lor
  Noaptea Albă a Cititului în Parc, promovarea voluntariatului - ideile tinerilor sătmăreni pentru orașul lor
  19 mai 2018
  Tinerii țin și de curățenia orașului: ar organiza și s-ar implica în campanii de ecologizare, și consideră că un lucru foarte simplu, dar important pe care îl pot face ei înșiși este păstrarea curățeniei.