Finanțator principal
Evenimente
Cafeneaua CIVIT Hunedoara

Vino la o cafenea „altfel!” Dacă vrei să decizi care sunt prioritățile pentru tine si generatia ta, și să contribui la schimbări despre care crezi că sunt necesare, te așteptăm la o cafenea, unde fața de masă e personalizată cu ideile tale și a prietenilor tăi, iar discuțiile sunt servite cu un belșug de atmosferă faină.

Te rugăm să îți semnalezi intenția de participare aici >> http://bit.ly/cafeneadeva.

Dacă ești tânăr între 14-29 de ani și preocupat de viața de zi cu zi din județul Hunedoara, aici este locul tău să îți împarți ideile și să dezbați, de ce ai avea nevoie și ce îți dorești de la localitatea în care stai, înveți, lucrezi, și de la județul tău.

Cafeneaua din județul Hunedoara va avea loc la Deva la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara - Sala Europa de la ora 17.

Înainte de întâlnire te invităm să completezi și consultarea online aici: http://bit.ly/civithunedoara. Participarea la eveniment nu este condiționată de completare, chestionarul este opțional, dar ne-am bucura să auzim părerea ta și aici :)

Vom discuta despre următoarele aspecte:

Ce ai vrea/ți-ai dori sa înveți și nu ai unde/cum?
Ce te-ar face să rămâi în România?
Ce te-ar face să pleci din România?
Ce probleme întâmpini când vrei sa îți întemeiezi o familie?
Ce fel de activitati/evenimente ai vrea sa se întâmple în comunitatea ta?
Ce ai vrea organizezi în comunitatea ta și nu știi cum?

Cafeneaua CIVIT face parte din proiectul CIVIT, desfășurat sub egida Com'ON Romania în opt județe. Scopul acestor întâlniri este identificarea nevoilor tinerilor. După terminarea evenimentului datele colectate vor fi puse într-un raport, pe baza căruia se va construi Planul de Acțiune Județean.

Te rugăm să îți semnalezi intenția de participare aici >> http://bit.ly/cafeneadeva.

Cum se desfășoară cafeneaua?

Formatul evenimentului este în jur de 180 de minute. Participanții discută câte 15 minute la fiecare subiect. Facilitatorul general al evenimentul dă semnalul când trec cele 15 minute și participanții se mută la o altă masă. Rămâne la fiecare masă doar gazda, care prea următorii participanți și îi introduce în subiect și ajută cu întrebări, dacă discuția se oprește. La închidere, facilitatorul cafenelei invită gazdele meselor să prezinte rezumatul a ceea ce s-a discutat.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara și Asociația MARIS Dava.

Ce este CIVIT?

Scopul Platformei CIVIT este dezvoltarea și implementarea unor mecanisme de dialog structurat în 8 județe din 8 regiuni de dezvoltare ale României (inclusiv București-Ilfov) prin care se creează respectiv se consolidează mecanismele consultative de tineret cu implicarea sectorului de tineret și a factorilor de decizie și se creează/consolidează un model scalabil la nivelul întregii țări pentru mecanisme de planificare și implementare anuală a unor Planuri de Acțiune Județene pentru Tineret.

Proiectul implică județele: Botoșani, Buzău, Ialomița, Vâlcea, Hunedoara, Maramureș, Covasna, Municipiul București (respectiv județul Ilfov).

Cine propune și susține acest proiect?

Inițiatorul CIVIT este Grupul PONT, organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare.

Ministerul Tineretului și Sportului a susținut inițiativa încă de la momentul conceperii sale inițiale. Atât ministerul cât și Direcțiile Județene de Tineret și Sport din județele vizate, respectiv Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei au semnat fiecare câte o declarație de intenție de participare la acest proiect. Proiectul la nivel de cerere de finanțare a fost de asemenea susținut de Ministerul Tineretului și Sportului ca și parte interesată cheie și un beneficiar crucial al rezultatelor proiectului.

ERASMUS+ este programul comunitar al Uniunii Europene care sprijină CIVIT printr-o finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 3, Dialog Structurat. Aceste proiecte promovează dialogul structurat ca instrument folosit de tineri pentru a-și face vocea auzita cu privire la modul în care trebuie să fie elaborate și puse în aplicare politicile de tineret la nivel european prin interacțiunea cu factorii de decizie.

Cafeneaua CIVIT Hunedoara
Locația: Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara
Data: 9 aprilie 2019 - 9 aprilie 2019
More eventsvezi toate